Friday, May 15, 2009

Livet går vidare

Sirocco och jag har det riktigt bra. Han är mer gosig, lyssnar bättre och verkar ganska harmonisk. Han får hänga med på det mesta eftersom han tjuter som en stucken gris när jag lämnar honom själv. Något vi måste jobba på så fort som möjligt.

Vi har hälsat på hos hundpensionatet som ligger 6km här ifrån och Sirre har även varit där några timmar. Gick bra och han ska dit fredag till lördag nästa helg. Väldigt bra att ha lite olika lösningar när jag inte kan ha honom själv.

Troligen är det för att han får följa med över allt som han inte behöver så mycket annan aktivering. Han är hur lugn som helst när vi är hemma. Vi går de vanliga promenaderna, leker (jag ska kuta runt lägenheten med gosedjur, han kutar efter och sen ska gosedjuret kastas iväg, Sirre dödar det med kraftiga skakningar och sen kör vi igen) Och ja, vi har kul båda två.

Han håller på att lära sig piruetter stående på baktassarna. Han klarar lätt ett par varv. Vi tränar fortfarande på grunderna: sitt, ligg, stanna, kom, sitt fint mm. Gå fot funkar bra. Hoppa på stenar, vänta på varsågod och nej sitter bra. Hundmöten är en historia för sig (kämpar vidare) Men på det hela tagit börjar Sirocco bli hund.

I kväll får han åka tåg för första gången. Spännande!

No comments: